Erdei gyümölcsös fagyi
Összetevők:
800 g bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
100 g porcukor
1 narancshéj darab (5 cm-es)
A tálaláshoz:
Néhány darab piros gyümölcs
Gránátalma magok
Elkészítés:
1. Tedd be előző nap a fagyasztóba fagylaltkészítő tartályát.
2. Tegyük a hozzávalókat ey serpenyőbe és melegítsük közepes lángon. Hevítsük forráspontig majd vegyük vissza a lángot és pároljuk addig, amíg a gyümölcshús elválik a magoktól és a massza besűrűsödik.
3. Hűtsük ki teljesen majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
4. Távolítsuk el a narancshéjat.
5. Rakjuk össze a fagylalt gép keverőlapátját és kapcsoljuk be. Kezdjük el összekeverni a hozzávalókat a fagylaltgépben. Folytassuk kb. 20 percen át, amíg a fagylalt megkeményedik. Ezután tároljuk a fagyasztóban lehetőleg légmentesen lezárható edényben, így a fagylaltunk megőrzi eredeti állagát.