Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indonéz gyömbéres kávé (Kopi Jahe)

Indonéz gyömbéres kávé (Kopi Jahe)
Forralt friss gyömbérből, cukorból és őrölt kávéból készül az indonézek aromás kávékülönlegessége. Az ízek fokozására fűszerezhetjük fahéjjal vagy szefűszeggel.

Összetevők:

6 személyre

  • 6 evőkanál közepesre őrölt kávé
  • 1,5 liter víz (lehetőleg szűrt)
  • 7,5 cm friss gyömbérgyökér
  • 100 g pálmacukor vagy barna nádcukor
  • 2 fahéjrúd
  • 3 szegfűszeg

Elkészítés: 

1. Tegyük az összes összetevőt egy lábosba, közepes lángon forraljuk fel, majd lassú tűzön kevergessük addig, amíg a cukor fel nem olvad.

2. Vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5 percig, hogy a gyömbér íze kellőképp kibontakozhasson.

3. Öntsük a főzetet egy french press kancsóba, helyezzük a filtert a kancsó tetejére, finoman nyomjuk le, majd szervírozzuk az átszűrt italt.