Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Padlizsánkrém

Coolkonyha - 2020. 12. 11. 00:00:00
Padlizsánkrém
Ellenállhatatlan vendégváró mártogatóst készíthetsz sült padlizsánból a megfelelő fűszerezéssel.

Összetevők:

1 nagy padlizsán
3 evőkanál Tahini
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj, plusz még egy kevés a díszítéshez
1 gerezd hámozott fokhagyma
1/2 teáskanál füstölt paprika
Só, fekete bors, koriander ízlés szerint
A tálaláshoz: ropogós gabona szeletek

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt hőlégkeverésnél 180°C-ra, anélkül 200°C-ra. A padlizsánt hosszában kettévágjuk. Helyezzük a vágott oldalt egy tepsibe, és tegyük a sütőbe 30 percre, amíg a padlizsán kicsit összeesik. Hagyjuk kihűlni.

2. Válasszuk le a padlizsán húsát a héjáról, és helyezzük a Cuisinart mini robotgépbe. Adjuk hozzá a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a füstölt paprikát, és ízesítsük sóval és borssal. Füst ízű sót is használhatunk.

4. Addig keverjük, amíg sima állagú masszát nem kapunk. Szükség esetén a tál széléről kaparjuk le a felrakódott darabokat. Kóstoljuk meg és állítsuk be a végleges ízt a paprika, só, bors, citrom segítségével.

5. Kb. egy órán át hagyjuk hűlni, majd öntsünk egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, és végül szórjuk meg apróra vágott korianderrel.

Ropogós keksszel, gabonaszelettel vagy kétszersülttel tálaljuk.