Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Párolt spárga főtt tojással és pisztáciával

Coolkonyha - 2021. 02. 16. 00:00:00
Párolt spárga főtt tojással és pisztáciával
A gőzben párolás gyors és egészséges módja a főzésnek, segít megtartani az ételben lévő tápanyagokat, vitaminokat és nem utolsó sorban a zöldségek friss színét. 

Összetevők:

500 g tisztított spárga
3 friss tojás
3 szál újhagyma (felaprítva)
2 evőkanál friss petrezselyem (finomra vágva)

2 evőkanál fekete olíva bogyó

2 evőkanál kandírozott paradicsom
1 citrom leve
2 evőkanál pisztácia

Elkészítés: 

1. Helyezd az egész tojásokat a Cuisinart professzionális gőzpárolóba, és állítsd az időzítőt 10 percre.
2. Amikor már csak 5 perc van hátra, tedd hozzá a spárgát.
3. Távolítsd el a tojásokat és pucold meg őket.
4. Tedd a spárgát egy tányérra.
5. Add hozzá a kandírozott paradicsomot, hagymát, olívabogyót, kandírozott citromot, őrölt pisztáciát, petrezselymet és fűszerezd ízlésed szerint.
6. Vágd ketté a tojásokat, majd helyezd ezt is a tányérra.
7. Locsold meg az egészet citromlével és egy kevés olívaolajjal.

Máris kész egy egészséges ebéd vagy könnyű villásreggeli.